Cum alegem ferestrele?

Iată caracteristicile și stilurile cheie pe care ar trebui să le luați în considerare atunci când faceți cumpărături pentru ferestre noi.

Ferestrele sunt greu încercate și trebuie să reziste vânturilor puternice, ploilor abundente, zăpezii și gheții. De-a lungul anilor vremea va lăsa urme asupra ferestrelor tale. Fa o evaluare. Poate nu e necesarâ o înlocuire a ferestrei - începeți cu îmbunătățirea ferestrei existente. Ar trebui să se simtă o diferență mare în pierderea de energie.

Cu toate astea, dacă ferestrele dvs. sunt deteriorate si reparațiile nu ajută, ar trebui să luați în considerare înlocuirea ferestrei. Ferestrele deteriorate pot duce la probleme mai mari, pierderi mari de caldură si infiltrări.

Primii pași pentru achiziționarea de noi ferestre este de a-ti determina nevoile, designul, bugetul și funcțiile ferestrei. Achizițiile de ferestre reprezintă un angajament mare, pe termen lung, ceea ce înseamnă că este o greșeală costisitoare să comanzi un tip greșit.

Alegeți materialele pentru ferestre

Ferestrele noi sunt disponibile în variante de lemn, aluminiu, PVC, PVC și aluminiu. Ferestrele din lemn sunt o alegere obișnuită pentru renovări și pot fi cumpărate în ideea de a se potrivi cu ferestrele existente, dacă nu intenționați să le înlocuiți pe toate. Sticlele ferestrelor din lemn pot fi înlocuite pentru a îmbunătăti o fereastră veche, dar care necesită și un pic de întreținere. Cu toate acestea, ferestrele din lemn oferă un aspect clasic, astfel încât o casă mai veche să-și păstreze stilul original, ferestrele din lemn sunt adesea singura opțiune.

Ferestrele PVC reprezintă alegerea uzuală. Acestea sunt utilizate cel mai frecvent în construcții noi și renovări.
Varianta PVC placată cu aluminiu extrudat este o alegere rara, însa cu un puternic impact vizual. Culorile pot varia foarte mult.
Ferestrele PVC sunt disponibile într-o larga varietate de culori și nu necesită la fel de multă întreținere ca ferestrele din lemn (și nu au nevoie de vopsire). Nu arată la fel de bine ca ferestrele din lemn, dar sunt mai ieftine și izolează foarte bine.

Alegerea sticlei

Există o mulțime de opțiuni atunci când vorbim de sticlă, si în functie de locația dvs. și de gradul de protectie dorit vă puteti estima nevoile.
Sticla cu un singur strat este învechită în majoritatea situațiilor și este potrivită numai în clime foarte blânde sau în interiorul clădirilor. Ferestrele cu geam dublu au un spațiu de aer sigilat între straturile de sticlă pentru a reduce pierderile de căldură. Acestea sunt disponibile în mai multe variante cu capacitate de izolare îmbunătățită, inclusiv sticla „low-E”, cu o acoperire invizibilă de metal pe una din suprafețe și care conțin un gaz inert precum argonul pentru o izolare suplimentară.
Dacă trăiți într-un climat rece, puteți lua în considerare ferestrele cu geamuri triple, care sunt sigilate cu un amestec de gaze, inclusiv argon sau kripton. Ca și în cazul geamului dublu, acest gaz asigură un strat suplimentar de izolare. O fereastră cu trei foi de sticla poate economisi 2-3% din factura de încălzire în plus, dar acestea vor costa cu 10-15% mai mult - de luat în considerare dacă nu intenționați să stați în casa dvs. foarte mult timp.
Ferestrele cu geam dublu și triplu oferă, de asemenea, un nivel bun de izolare fonică și sunt obligatorii în zonele urbane sau în casele care se confruntă cu străzi aglomerate. Ferestrele izolate mai bine sunt, de asemenea, mai puțin susceptibile să aibă probleme de condensare, deoarece geamul interior al ferestrei va fi mai aproape de temperatura camerei, ceea ce ajută la evitarea condensului care apare atunci când aerul cald întâlnește o suprafață a geamului mai rece.
Căutați ferestre cu eficiență energetică sporită
Pe măsură ce faceți evaluările, priviți valorile coeficienților termici specifici ferestrelor dvs. Acestea vor indica eficiența energetică a materialelor din care e construită fereastra. Valori mai mari înseamnă proprietăți izolatoare mai slabe. Cu cât este mai scăzut factorul U, cu atât este mai eficientă fereastra, ușa sau panoul.

Partea distractivă

Alegeți un stil sau tip de fereastră. Alegerea unui stil sau tip de fereastră este mai ales o preferință personală, dar este de asemenea o optiune de design bazată pe ceea ce există intr-o casă mai veche și cum doriți să arate geamurile din interior si din exterior.

În cele din urmă: cumpărați și instalați ferestrele

Când vine în sfârșit momentul să vă cumpărați ferestrele, asigurați-vă că sunteti complet informati înainte de a comanda. Cele mai bune ferestre sunt cele comandate personalizat cu câteva săptămâni înainte. Nimic nu e sigur când vine vorba de livrare. Este extrem de riscant să eliminați ferestrele existente înainte de livrarea noilor dvs. ferestre. Întârzierile la transport pot să vă lase cu o gaură mare în pereti și nimic cu care să o acoperiți. Păstrați vechile ferestre pe poziție până când sosesc cele noi și le-ați inspectat în detaliu.